top of page
  • Writer's pictureSam

Antrenament picioare | Fesier si coapse

Majoritatea femeilor, indiferent de activitatea lor fizica, au muschii fesieri si femurali mai slabi decat muschii anteriori, cvadricepsi.

In plus cvadricepsii vostri sunt activati de fiecare data cand va ridicati, urcati scarile sau pur si simplu iesiti din masina.

Prin urmare nu e iesit din comun pentru femei sa aiba muschii cvadricepsi mai puternici decat fesieri sau femurali.

Imagine preluata de pe site-ul topfitness.roVestile bune? Antrenarea muschilor care stabilizeaza articulatia genunchiului poate ajuta la scaderea ratei de accidentare observata la femei. De asemenea, avand muschii fesieri si femurali slabi poate fi cauza sindromului "flat-bottom" (fund plat). Pe de alta parte, o cauza a durerii de spate in zona lombara este data de muschii fesieri si abdominali slabi sau insuficient dezvoltati.


Desi femeile nu sunt intotdeauna predispuse genetic sa aiba muschii picioarelor echilibrati, nu inseamna ca sunteti menite sa ramaneti asa! Prin antrenamentul de fesier si femurali, puteti rezolva acest dezechilibru, si construi picioare mai bine definite, mai puternice si un fesier rotund si ferm.


Daca stiti ca trenul inferior are nevoie de munca, nu ezitati sa lucrati picioarele de doua ori pe saptamana. Concentrati-va pe cele mai slabe parti ale picioarelor. Nu trebuie sa faceti exercitii de izolare pentru muschii cvadriceps. Ei obtin suficient lucru din miscari compuse, cum ar fi genuflexiuni si fandari. Anihilati muschii fesieri si biceps femurali pentru a creste forta si simetria lor pentru a se potrivi cvadricepsilor dumneavoastra.


Este tentant sa ridicati o greutate usoara, deoarece nu doriti sa obtineti picioare "voluminoase". Cand gandul acesta se strecoara in creier, amintiti-va ca muschii nu se vor schimba (in dimensiune) decat daca au un motiv. Muschii raspund la stimul prin crestere. Ei nu vor creste decat daca sunt provocati.


Si, in ciuda a ceea ce ati auzit, avand mai multa masa musculara vă va ajuta sa va sprijiniti mai bine. Este nevoie de o multime de energie pentru corpul dvs. pentru a construi si mentine acesti muschi, astfel incât veti arde mai multe calorii, fara ca macar sa va ganditi la acest lucru!


Zilele de antrenament pentru picioare sunt dificile. S-ar putea sa aveti o relatie de dragoste / ură cu sala de fitness in acele zile, dar munca dvs. va fi rasplatita!


Mie imi plac foarte mult antrenamentele de picioare, chiar daca a doua zi abia ma misc sau abia cobor din pat/ ma ridic de pe scaun.


Mai jos gasiti cel mai recent antrenament al meu de picioare. Enjoy :)


  • Nu uitati de suplimente pentru recuperare musculara: glutamina si Omega 3.

  • Glutamina se gaseste si in alimente precum: carne, peşte, produse lactate, cereale integrale, sfeclă, varză, mazăre, fasole, spanac şi pătrunjel.

  • Iar Omega 3 se poate obtine din: pește, seminte de in, seminte de cânepă, ulei din seminte de in, ulei de cânepă, nuci, spirulina.


P.S. pentru programari antrenamente personale private si /sau consultanta nutritionala gasiti detalii la sectiunea contact.


Multumesc!


Cu drag,


Sam
Articol tradus si preluat: bodybuilding.com


2,087 views0 comments

Коментарі


bottom of page