top of page
  • Writer's pictureSam

Wellness, ce înseamna?

Updated: Feb 5, 2020

În articolul trecut vorbeam despre ce reprezinta firma Wellness by Sam studio, cu ce se ocupa ea. În articolul de astazi, în schimb, vreau sa definesc termenul de ”wellness”. În România sunt înca multe persoane care nu stiu exact ce înseamna wellness, poate au o idee, dar e confuza. Haideti sa lamurim.


Potrivit UCDAVIS.edu Wellness este un proces activ de a deveni constient si de a face alegeri catre o viata sanatoasa si împlinita. Wellness este mai mult decât a fi lipsit de boli, este un proces dinamic de schimbare si crestere.


Potrivit OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), Wellness reprezinta "... o stare de bunastare fizica, mentala si sociala completa si nu doar absenta bolii sau a infirmitatii".


De asemenea, conform Institutului National de Sanatate, termenul de wellness este definit ca "un proces constient, auto-dirijat si în evolutie, de realizare a potentialului maxim".


Va puteti întreba câte centre wellness exista în România? Dar raspunsul corect la aceasta întrebare e împartit în doua. Iata de ce:


Pe de-o parte exista categoria ”centre wellness & spa” unde întotdeauna beneficiul principal este piscina, jacuzzi si sauna / masaj, într-un cuvant, relaxare.


Iar pe de alta parte exista categoria ”wellness” care include servicii de consultanta psihologica si nutritionala / sala de fitness / alimente naturale, sucuri naturale, unde boala sau infirmitatea este vindecata holistic, precum Hippocrates Health Institute; aici întreaga lume este educata în privinta unui stil de viata sanatos pentru a atinge o stare de bunastare fizica si mentala si realizarea potentialului maxim.


Pe baza celui din urma am înfiintat Wellness by Sam studio. Pentru a educa, pentru a fii cea mai buna versiune a ta. Caci e placut sa mergi la piscina, sa stai în jacuzzi sau în sauna, dar nu e suficient pentru a atinge bunastarea per total.


Pentru ca atunci cand gândurile tale nu sunt în armonie sau întâmpini dificultati în viata personala - relatia de cuplu, relatia cu colegii de lucru, cu seful, cu familia, îndeplinirea viselor, presiuni sociale, etc. - oriunde ai merge, chiar si în cel mai luxos resort cu servicii wellness & spa, nu te vei simti bine, nu vei avea liniste interioara.


Adevarata fericire, acel ”bliss” sau beatitudine, o vei simti numai cand în interiorul tau e pace si armonie, cand totul e în echilibru (valori, credinte, obiective, disciplina, organizare... ).


La Wellness by Sam studio vei învata aceste lucruri si multe altele, a face alegeri catre o viata sanatoasa si împlinita. Wellness în Timisoara :)

Din dorinta de a aduce armonie în vietile oamenilor. 



Cu drag,


Sam - nutritionist dietetician, antrenor personal, master trainer lifestyle & nutrition coach, psiholog si psihoterapeut, pedagog.








10,664 views0 comments
bottom of page