• Sam

Wellness, ce înseamna?

Updated: Feb 5, 2020

În articolul trecut vorbeam despre ce reprezinta firma Wellness by Sam studio, cu ce se ocupa ea. În articolul de astazi, în schimb, vreau sa definesc termenul de ”wellness”. În România sunt înca multe persoane care nu stiu exact ce înseamna wellness, poate au o idee, dar e confuza. Haideti sa lamurim.


Potrivit UCDAVIS.edu Wellness este un proces activ de a deveni constient si de a face alegeri catre o viata sanatoasa si împlinita. Wellness este mai mult decât a fi lipsit de boli, este un proces dinamic de schimbare si crestere.


Potrivit OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), Wellness reprezinta "... o stare de bunastare fizica, mentala si sociala completa si nu doar absenta bolii sau a infirmitatii".


De asemenea, conform Institutului National de Sanatate, termenul de wellness este definit ca "un proces constient, auto-dirijat si în evolutie, de realizare a potentialului maxim".


Va puteti întreba câte centre wellness exista în România? Dar raspunsul corect la aceasta întrebare e împartit în doua. Iata de ce:


Pe de-o parte exista categoria ”centre wellness & spa” unde întotdeauna beneficiul principal este piscina, jacuzzi si sauna / masaj, într-un cuvant, relaxare.


Iar pe de alta parte exista categoria ”wellness” care include servicii de consultanta psihologica si nutritionala / sala de fitness / ali