top of page
  • Sam

Cum sa alegeti un antrenor personal?
Toata lumea întreaba întotdeauna: „Ce face un antrenor personal grozav? Cum îl aleg pe cel mai potrivit pentru mine? Exista o modalitate corecta de a alege?” Timisoara este probabil al doilea oras care are mai multi antrenori personali de fitness pe kilometru patrat din tara, deci este o problema deosebit de presanta pentru timisorenii care doresc sa fie în forma si sa duca un stil de viata mai sanatos.


Cu mii de antrenori personali la nivel national - de la antrenori privati la antrenori online, antrenori celebri, antrenori celebri care apar în emisiunile TV populare - ce separa raul de bine si bunul de extraordinar?

Sa începem cu cele mai frecvente conceptii gresite.

Conteaza daca un antrenor este la televizor? Sau îti antreneaza celebritatea preferata? Ar trebui sa faci aceeasi rutina de antrenament pe care o face vedeta ta preferata?

Raspunsul scurt la aceste întrebari este, nu! Amintiti-va, emisiunile TV si YouTube sunt destinate divertismentului si de multe ori programele de antrenament pe care le vedeti în emisiuni nu sunt practice sau aplicabile stilului vostru de viata, tipului de corp si cerintelor de timp ale tuturor.

Mai mult decât atât, vedeta ta preferata, la fel ca persoana care sta lânga tine în autobuz/tramvai sau la aparatul în sala de sport, are propriile sale nevoi, abilitati si istorie. Doar pentru ca un anumit program li se potriveste, nu înseamna ca va fi potrivit pentru propriile tale nevoi.


Amintiti-va, un antrenor de fitness va avea un efect direct asupra propriei stari generale de sanatate si bunastare, deci asigurati-va ca stie ce face!


A fi antrenor de celebritate nu îl face în mod implicit un antrenor excelent. Acestea fiind spuse, tratati fiecare antrenor ca si cum ar fi intervievat pentru un loc de munca. Asigurati-va ca, indiferent de ceea ce faceti si cu oricine lucrati, antrenorul dvs. este certificat corespunzator, iar programul pe care vi-l adapteaza este sigur pentru dvs. si se potriveste obiectivelor dvs. de sanatate si fitness.


Ce lucruri trebuie sa cautati atunci la un antrenor personal de fitness?


  1. Sa aiba certificari; sa fie specializat si experimentat.

  2. Sa fie un ascultator activ care depaseste cu mult „dimensiunea unica pentru toti”.

  3. Sa-i pese în primul rând de sanatatea ta si nu de rezultate rapide (pentru faima) în detrimentul sanatatii tale.

  4. Sa corecteze dezechilibrele si punctele slabe, sa ajute la eliminarea durerilor.

  5. Sa stie sa ofere exercitii corective, antrenament functional si întarirea si întinderea specifica a muschilor.

  6. Si nu în ultimul rând: sa fie bine informat despre nutritie si sanatate. Daca e nutritionist dietetician e un plus.

Filosofie: este important sa ne amintim ca nu exista o strategie unica care sa poata ajuta pe toata lumea. Daca antrenorul tau încearca sa-ti spuna altfel, fereste-te! Un instructor cu înalta calificare este cel care întelege cu adevarat acest lucru si care îsi poate adapta cunostintele si stilul la propria situatie.


Daca antrenorul tau personal te pune sa te antrenezi 7 zile din 7 si te tine

la o dieta restrictiva, FUGI!


Cunostinte: cunoasterea v