top of page
  • Sam

Despre gatitul sanatos | Lucruri de baza | IubireMâncarea face parte din viata noastra. Fie ca vrem, fie ca nu vrem. E activitatea cea mai frecventa. De ce sa nu o facem placuta?


Odata cu industria fast-food-ului, oamenii au renuntat la lucrurile de baza: cumparaturi alimentare, gatit si mâncat în familie.


Aceste lucruri de baza au beneficii enorme pentru sanatate, pentru planeta, economie. Trebuie sa gatim pentru a iesi din adictia de a mânca fast-food / alimente procesate / nesanatoase.


A gati este o abilitate ca mersul pe bicicleta; se învata în timp, dar nu e deloc dificila. Tot ce ai nevoie e:

- sa-ti programezi timpul / mesele în decursul zilei

- sa ai tot timpul materia prima în camara

- sa începi cu retete simple


Actiunea de a gati trebuie facuta din iubire si placere. Placerea de-ati oferi tie si familiei tale ce e mai bun, cele mai bune ingrediente.


Alimentele sunt combustibil, avem nevoie de ele pentru a trai. Astfel e evident ca avem nevoie de cel mai bun combustibil pentru a avea energie si pentru a preveni diverse boli.


Alimentele sunt energie. Noi suntem energie. Prin gatit transmitem energie pozitiva sau negativa. De aceea e important sa gatim cu iubire si placere.


Sa ajungi sa nu suporti gatitul e ca si cum pentru restul vietii, de cel putin trei ori pe zi, urâsti ceea ce faci. Îti dai seama câta energie negativa se acumuleaza?


Energia negativa îmbolnaveste celulele tale. Energia negativa se transforma în mâncat emotional si în final într-o relatie nesanatoasa cu corpul tau.


Te încurajez sa-ti schimbi perspectiva asupra lucrurilor de baza, sa pui alta eticheta în fata lor. In loc de eticheta ”neplacut, obositor, greu”, încearca ”placut, necesar pentru sanatate, usor”.


Stabileste o zi pe saptamana în care mergi la cumparaturi.