• Sam

De ce strategia oceanului albastru?


Image via bussiness2.ro


Când viziunea mea a luat forma stiam ca îmi doream un loc unde mintea, spiritul si corpul se împletesc. Pe piata actuala din Timisoara exista o multime de sali de fitness, tot mai mari si mai bine echipate. Dar eu îmi doream ceva cu totul nou, un spatiu intim doar al tau. Un studio wellness unde ai sala de fitness ca la tine acasa, privata, cu aparatura de ultima generatie, un cabinet de nutritie dietetica si consiliere psihologica.


Strategia oceanului albastru presupune fie crearea unor industrii cu totul noi, fie (majoritar) crearea unei industrii noi desprinsa dintr-una deja existenta si / sau combinarea cu o alta. Prin urmare, eu am ales varianta majoritara, am creat o industrie noua desprinsa dintr-una deja existenta. Exista deja o multitudine de sali de fitness în Timisoara, astfel, din aceasta piata existenta am desprins ceva inovativ - sala privata exclusiva.


Strategia oceanului albastru îsi propune sa ofere valoare mare la cost rezonabil, folosindu-se de inovatie. În acest fel concurenta dispare pentru ca presupune crearea unui spatiu nou pe piata, unde nu exista si nu conteaza concurenta. (paragrah preluat din cartea ”Online de simplu” - Lorand Soares Szasz)