top of page
  • Writer's pictureSam

Misca-ti corpul sau mori!

Updated: Jun 14, 2020

Poți mânca toată mâncarea potrivită, cea mai sănătoasă, și totuși să fii nesănătos. Corpul tău are nevoie să te miști, nu există nicio altă cale în acest sens. Doar o zi fără exerciții fizice și părțile corpului tău încep să se atrofieze și mor încet.


Studiile arată că un stil de viață sedentar are același efect asupra riscului de boli de inimă ca și fumarea unui pachet de țigări pe zi! Avem nevoie de o formă de exercițiu în fiecare zi. Exercițiul fizic poate întoarce ceasul 15-20 de ani! Este cel mai bun ascensor de dispoziție dintre toate. Reduce anxietatea, ameliorează depresia și îți prelungește viața. Exercițiul fizic este o trebuință!


Oxigenul este mai important decât alimentele. Mișcându-ți corpul este singurul lucru care mișcă limfa prin corpul tău și ai de patru ori mai multă limfă decât sângele.


Chiar dacă sunteți sănătoși și mâncați mâncare complet crudă, celulele voastre încă elimină deșeurile în fiecare secundă și trebuie să mențineți lucrurile în mișcare prin limfa voastră, iar exercițiile fizice sunt singura cale de a face acest lucru. Măcar ridicați-vă în fiecare jumătate de oră și faceți sărituri sau flotări sau ceva de genul.


Ai un singur corp. Folosește-l sau pierde-l.


Probleme cu vederea? Același lucru. Ochii sunt mușchi. Probabil că nu obțineți suficient oxigen pentru ochi (lipsa de exerciții fizice) și probabil vă petreceți cea mai mare parte a zilei în lumina artificială privind pe ecranul computerului, documente, cărți și apoi mergeți acasă și priviți la televizor. Ochii tăi sunt făcuți să privească lucrurile la distanță și, din moment ce nu folosești acei mușchi, îți pierzi vederea. Purtarea ochelarilor înrăutățește. Faceți exerciții pentru ochi și obțineți privirea înapoi!


Urcă scările (nu folosi liftul), mergi, aleargă, sari, înoată, aleargă unul după altul, joacă-te, prostește-te, orice, dar MIȘCĂ-TE. Și nu uita să respiri adânc.


FOLOSEȘTE TEHNICA CALD ȘI RECE


E atât de simplu, dar foarte eficient. Pe scurt, îți răcești corpul, apoi îl încălzești, îl răcești și îl încălzești, și tot așa. Ce faci este să provoci o acțiune de „pompare” care îți obligă sângele să se agite prin întregul corp, spălându-ți celulele așa cum merge. Acest lucru este deosebit de bun pentru oricine este sedentar și pentru persoanele care nu se pot mișca mult - dar este o vindecare puternică pentru ORICINE.


Cel mai bun mod de a face acest lucru este în duș. Pornește apa cât mai caldă timp de treizeci de secunde, apoi la fel de rece timp de treizeci de secunde, apoi din nou fierbinte - fă asta de câteva ori. Țipă dacă trebuie. Te vei simți ca o persoană nouă, renăscută!


ÎNTINDE-TE / STRETCH


Acest lucru este atât de important. Mușchii tăi trebuie să se întindă; la fel ca stoarcerea unui prosop umed, întinzându-ți mușchii „storci” celulele corpului și forțezi deșeurile să iasă, apoi absoarbe nutrienți și oxigen. De aceea ne simțim atât de însuflețiți și atât de bine după un set de întinderi bune.



Și reține! Nu trebuie să mergi nicăieri sau să cheltui mulți bani pentru a te vindeca. Cel mai bun centru de vindecare se află în interiorul tău chiar acum, în propria casă. Nu mai depinde de lucruri și oameni din afara ta. Te-ai născut cu tot ce ai nevoie. Vindecă-te! Chiar acum!


Exemplu de exerciții fizice pe care le poți face oriunde, nu e nevoie de niciun echipament, doar cu greutatea corpului, este video-ul următor; realizat special pentru voi.


Vindecarea adevărată nu costă nimic, cu excepția dorinței tale de a o face. Poți face acest lucru în propria casă, folosind alimente naturale, neprocesate, crude, detoxifiere ușoară, lumină solară, mișcare, somn și toate metodele naturale așa cum și-a propus natura.


TREBUIE DOAR SĂ VREI CU ADEVĂRAT.



Cu drag pentru sănătatea ta,


Sam - antrenorul tău de sănătate (nutriționist dietetician, psiholog, psihoterapeut, antrenor personal, master trainer lifestyle & nutrition coach internațional, pedagog, scriitor)





Informații traduse și preluate din cartea: Markus Rothkranz - Heal yourself 101




157 views0 comments
bottom of page