• Sam

De ce despre eroi?

De-a lungul experienței mele am cunoscut mai mulți eroi, fiecare cu un caracter anume și cu o luptă interioară nespusă. Acești eroi sunt persoane reale. Și în cele ce urmează vă voi povesti despre ei. De ce? Pentru că vă veți regăsi în povestea lor, iar acest lucru vă va ajuta. Cu toții am admirat eroii din filme/ seriale sau benzi desenate. Numai că cei din povestea de față există în realitate. Cât de frumos ar fi dacă ne-am da seama că în fiecare din noi există un erou?


*eroii vor fi nominalizați pe numere.


Faceți cunoștință cu eroina n.1, care nu știa că este eroină. Dar avea să afle mai târziu. N.1 a aflat de mine printr-o cunoștință, a examinat situația în care se regăsea și a decis să mă sune. Neștiind de existența vitejiei și forței cu care era înzestrată, ea a ținut cu insistență să-mi spună că probabil va renunța curând, că nu se va ține, să nu-mi fac speranțe sau așteptări. I-am zis să începem, să facem primul pas, și vom vedea pe parcurs. Și astfel, cu pași mărunți, n.1 a aflat că poate. Nu știu dacă a reușit să vadă că este o eroină, dar eu așa o văd. Și iată că a trecut aproape 1 an și jumătate de când lucrăm împreună. Se simte mai bine, mai puternică. Îmi place să cred că i-a crescut încrederea în forțele proprii.


Urmează eroina n.2. Nici ea nu știe a fi eroină încă. N.2 avea multe temeri inițial. Avea teama că serviciul meu s-ar putea să nu-i priască, că va fi contrar așteptărilor ei. Dar, încet, încet, cu pași mici, a căpătat încredere în ea și în mine, cred. Acum e mai determinată și mai ambițioasă. A început să vadă rezultatele. Știe că cel mai mult depinde de ea, eu pot doar să o îndrum.