• Sam

Cum arata farfuria ideala pentru alimentatie sanatoasa si slabit?

Pare coplesitor la prima vedere. De unde sa încep? Ce alimente sa consum, cum sa combin alimentele? E multa teorie în spate. Nu degeaba exista la Facultatea de medicina specializarea Nutritie-dietetica; cea pe care si eu am urmat-o cu mult drag.


Dar nu toata lumea doreste sa devina nutritionist sau sa urmeze o facultate în acest domeniu. Majoritatea persoanelor au nevoie doar de câteva informatii de baza pentru sanatatea lor si a celor dragi; informatii usor de pus în practica.


De aceea m-am gândit sa realizez „farfuria ideala„ în limba româna, pentru ca nu exista. Initial am facut-o pentru clientii mei, dar doresc sa o fac public pentru a ajuta pe toata lumea care doreste o schimbare.


De mentionat, multe tari au planuri alimentare unice create de guverne sau autoritati nutritionale pentru a-si ajuta cetatenii sa se asigure ca obtin o nutritie adecvata pentru ei si pentru familiile lor. Planurile alimentare din fiecare tara sunt usor diferite, dar liniile directoare generale sunt în general aceleasi, cu accent pe lichidele, fructele, legumele, cerealele adecvate (de preferinta cereale integrale, atunci când este posibil), precum si sursele de proteine, grasimi si calciu.


Multi clienti m-au întrebat daca trebuie sa urmareasca câte portii din fiecare grupa de alimente manânca zilnic. Daca trebuie sa cântareasca fiecare aliment.

Iar raspunsul simplu este: nu. E de ajutor la început sa faceti acest lu