top of page
  • Writer's pictureSam

Cum să previi îmbătrânirea pielii? Rețete naturale DIY piele și păr


Când am început călătoria despre sănătate primul pas a fost format din doi mari piloni: nutriția și sportul. Imediat și concomitent le-am pus în aplicare pe amândouă devenind astfel pe parcurs nutriționist dietetician licențiat și antrenor personal. Însă odată cu cei doi mari piloni am mai descoperit un pilon la fel de important și despre care se vorbește mai puțin, neavând la fel de multă faimă ca primii doi piloni. Acest pilon mai puțin faimos este cosmetica naturală.


De ce e la fel de important ca nutriția și sportul, cosmetica naturală pentru sănătatea noastră?


Răspunsul la această întrebare formează articolul de față.


Poate ar părea un articol care nu-și are locul aici, însă dacă te gândești mai bine totul se leagă. Pentru că nu e important doar ceea ce introduci în corpul tău, ci și ceea ce aplici pe corpul tău.


Ficatul este motorul vieții noastre (această frază ne-a spus-o la Facultatea de Medicină), iar dacă ficatul este îngreunat atunci multe probleme de sănătate își fac apariția, printre care și probleme ale pielii.


O modalitate excelentă de a elibera ficatul de pesticide, metale grele și alte toxine este să bei zilnic Smoothie Medical Medium pentru detoxifiere, deoarece conține primele cinci alimente pentru detoxifierea metalelor grele din organism: afine sălbatice, coriandru, spirulina, pudră de iarbă de orz și dulse Atlantic.


O altă modalitate este de a fii mereu hidratat. Hidratarea este esențială pentru o piele sănătoasă. Persoanele care sunt deshidratate cronic pot avea de fapt o piele cu deficit de apă. Bea zilnic apă cu lămâie, suc de țelină (apio), suc de castraveți și alte lichide vindecătoare, inclusiv sucuri proaspete de fructe și legume.


O altă modalitate este de a reduce consumul de grăsimi. Cu atât mai mult cele de origine animală, dar și cele de origine vegetală.


În mediul înconjurător, în apă, în produse de făcut curățenie, în produse cosmetice se găsesc metale grele, pesticide și toxine.


Produsele de făcut curățenie și produsele cosmetice pot provoca dereglări hormonale și dezechilibre ale tiroidei.


Pielea ta practic absoarbe produsele aplicate pe suprafața ei. Dacă aplici cremă de față, cremă de corp, gel de duș și machiaje pline de chimicale, ghici ce introduci în corpul tău?


Degeaba încerci să mănânci sănătos dacă folosești produse cosmetice toxice. Pielea ta e ca un burete. Iar absorbirea prin piele a toxinelor e mult mai periculoasă decât înghițirea lor.

Produsele cosmetice sunt adesea nişte „cocktailuri” de chimicale cu acţiune cancerigenă.


Femeile absorb anual 2-3 kilograme de substanţe toxice prin intermediul

produselor cosmetice uzuale.


„Produsele pentru igienă şi frumuseţe nu sunt încă percepute ca având legătură directă cu starea noastră de sănătate. Acestea sunt considerate drept produse pe care le folosim doar extern. Nu realizăm că pielea este un organ la fel de expus la efectele negative ale toxinelor ca şi sistemul digestiv. Incapacitatea noastră de a înţelege adevărul şi de a reacţiona impulsionează creşterea industriei de cosmetice. De aceea nu s-a cerut încă legiferarea unor avertismente care să însoţească produsele cosmetice şi de îngrijire personală, aşa cum, de exemplu, pachetele de ţigări se vând cu avertismentul „Tutunul dăunează grav sănătăţii”. Rezultatul este creşterea continuă şi neîntreruptă a profiturilor corporaţiilor care fabrică produse cosmetice şi de îngrijire personală.”



Când dorești îmbunătățirea pielii, părului și unghiilor atunci e important să devii curios/ă despre ce se întâmplă sub suprafață. Ar putea ficatul tău să aibă nevoie de sprijin? Suprarenalele tale au fost supuse unor stresori severi? Aflând mai multe despre problema de bază te poate ajuta să tratezi cauzele fundamentale. Îți poți vindeca corpul din interior spre exterior când cunoști aceste adevăruri, aplică protocolul corect și ai răbdare. Vei fi răsplătit cu darul unei sănătăți mai bune.


Eu am fost curioasă din fire întotdeauna. Astfel odată cu alimentația sănătoasă și sport am citit și m-am informat despre produse. Îmi place să-mi creez de la 0 propriile produse cosmetice: mască de păr, mască de față, scrub-uri, creme de față, etc. Dar bineînțeles am și produse cumpărate, însă, întotdeauna caut produse naturale, bio, ingrediente adevărate.


Era o vorbă drăguță: dacă se poate mânca ce urmează să pui pe față, atunci e bine.


Ingredientele pentru piele și păr e indicat să fie naturale; plante din natură, puse la dispoziția noastră pentru sănătatea noastră.

 

Astăzi mi-am făcut o mască de față din pudră de Tulsi (busuioc sfânt) și apă de trandafiri.


O mască de păr: pudră de Tulsi, pudră de Amla, pudră de Schinduf, ulei de Ricin, ulei de Migdale, Proteină de mătase, Argilă verde.


Toate aceste ingrediente se pot consuma și intern. Există ceai de Tulsi pe care eu îl consum cu fiecare ocazie.


Schinduful apare în medicina chineză, indiană și a Egiptului Antic încă de acum 4000 de ani fiind apreciat ca o plantă de menține tinerețea biologică și aduce vigoare. Chinezii spuneau că e planta tinereții eterne. Eu îl consum zilnic dimineața (are multe beneficii și în cazul durerilor menstruale).


Și nu în ultimul rând am realizat pentru prima oară o cremă complexă, mult mai amplă decât ce am făcut până acum. Și sincer înțeleg acum de ce sunt mari prețurile anumitor creme. Dacă are ingrediente naturale, de calitate, acestea costă, iar procesul de realizare a cremei nu e cel mai ușor, dar e satisfăcător.


Această cremă este complexă pentru că atinge mai multe aspecte: anti-rid, anti-poluare, antioxidantă, protecție solară, etc.


INGREDIENTE CREMĂ:

KOJIC ACID:

  • conferă luminozitate tenului

  • îmbunătățește tonusul pielii

  • antioxidant, neutralizează radicalii liberi

  • întârzie formarea ridurilor

  • estompează petele pigmentare inestetice

  • Inhibă producția de malanină


FERULIC ACID:

  • antioxidant forte

  • neutralizează acțiunea radicalilor liberi

  • fotoprotector, protejează pielea de daunele factorilor externi

  • ușor antiinflamtor

  • anti-aging, combate formarea ridurilor

  • sporește fermitatea pielii

  • inhibă ușor producția melaninei, luminează pielea

  • favorizează buna funcționare a membranelor celulare


LĂPTIȘOR DE MATCĂ

ACID HIALURONIC

PEPTIDE

ACMELLA

PROTEINĂ DE MĂTASE

ULEI DE CĂTINĂ (uleiul frumuseții)

ULEI DE ZMEURĂ

ULEI OREZ BRUN

ULEI GĂLBENELE

EXTRACT DE VIȚĂ ROȘIE BIO

VITAMINA E

CONCENTRAT DE CAROTENE BIO

COENZIMA Q 10

NIACINAMIDE

PROTEINĂ DE MĂTASE

APĂ DE TRANDAFIRI

AROMĂ VANILIE

Rezultatul este o cremă de zi cu textură ușoară, potrivită pentru ten normal, mixt sau gras. Formulată cu ingrediente ce protejează împotriva efectelor dăunătoare ale factorilor de mediu, echilibrează bariera naturală a pielii, ajută la accelerarea reînnoirii celulare, cu proprietăți antioxidante, anti-poluare, anti-iritante. Este bogată în ingrediente hidratante, regeneratoare și care combat semnele îmbătrânirii pielii. Cu o ușoară aromă de trandafiri și vanilie.


Așa cum îmi place să citesc despre nutriție și sport, la fel îmi place să citesc despre ingrediente cosmetice naturale.

Aș fi putut fi un dermatolog poate :))


Orișicum, recomand citirea etichetelor atât a alimentelor pe care urmează să le consumați, cât și etichetele produselor cosmetice pe care urmează să le aplicați pe piele.


Hrăniți pielea din interior spre exterior și invers.



Cu drag,


Sam


- nutriționist dietetician, psiholog și psihoterapeut, antrenor personal, life coach, master trainer lifestyle & nutrition coach, antreprenor




* Informații despre ingredientele cosmetice preluate de pe site-ul www.elemental.eu (de aici am achiziționat și ingredientele)


* Photo by Monstera from Pexels

* Photo by Ivan Samkov from Pexels

* Photo by Monstera from Pexels

* Photo by Monstera from Pexels


73 views0 comments
bottom of page