top of page
  • Sam

Cât platesc la psiholog? De ce sa merg la psiholog?În România oamenii înca nu sunt suficient de deschisi catre mersul la psiholog. Multe persoane înca confunda psihologul cu psihiatrul. Iata explicatia dupa Dex:


*psihiátru m. (vgr. psyhé, suflet, și iatrós, medic). Medic de boalele mintii (de nebuni), neŭrolog, alienist.


*PSIHOLÓG, -Ă,psihologi, -ge,s. m. și f.1. (Rar la f.) Observator fin, dotat cu capacitatea de a sesiza si de a analiza viata sufleteasca a cuiva; cunoscator al sufletului omenesc. 2. Persoana specializata în studiul psihologiei. – Din fr.psychologue.


  • La psiholog mergi daca doresti sa rezolvi o preocupare majora, o chestiune care prezinta aspecte neclare, discutabile, care necesita o lamurire, o precizare, care se preteaza la discutii.

  • La psiholog mergi daca treci prin stres, doliu, divort, situatii de criza, luarea unei decizii. Daca ai nevoie de sprijin în cariera si munca.

  • La psiholog mergi daca treci prin depresie, atacuri de panica, anxietate, fobii, alcoolism...

  • La psiholog mergi daca ai tulburari de somn, daca ai dificultati de comunicare, tulburari de comportament alimentar (anorexie, bulimie, mâncat compulsiv, obezitate), daca ai compulsii (tulburari obsesiv compulsive)

  • La psiholog mergi daca doresti dezvoltare personala, dezvoltarea încrederii în sine, dezvoltarea stimei de sine (daca doresti sa depasesti timiditatea, hipersensibilitatea, sentimentul lipsei de valori, lipsei de obiective, etc.


Un dezechilibru emotional sau o tulburare psihica lasa urme în toate ariile vietii noastre, inclusiv cea financiara. O persoana care sufera de depresie severa, uneori face eforturi enorme de a se ridica din pat si de a se prezenta la job. Este lesne de înteles ca productivitatea, creativitatea si dorinta de munca scad considerabil.


Costul pe care îl platiti daca nu va dezvoltati personal, daca nu puteti sa va bucurati de relatii sau nu va simtiti bine cu voi însiva este mult mai mare decât

câteva sedinte la psiholog/psihoterapeut.


Pretul unui pachet de tigari este in medie 4,13 Euro (aproximativ 20 Lei). Considerând ca o persoana fumeaza un pachet zilnic, costul pe care îl achita lunar este de 116 Euro (aproximativ 560 Lei).


Pentru tigari, alcool si alte lucruri nesanatoase întotdeauna sunt bani. Însa pentru sanatatea ta psihica, care e CEA MAI IMPORTANTA, nu se gaseste niciodata timp sau bani. Nu e trist acest lucru?


De aici pleaca majoritatea problemelor, de la faptul ca românul lasa sanatatea sa pe ultimul loc, de la faptul ca nu actioneaza.


În strainatate mersul la psiholog e ceva normal si NERUSINOS. Mersul la psiholog e o rutina sanatoasa.


Asa cum e nevoie de dus zilnic, de mâncare si miscare, la fel e nevoie de sanatate psihica. De psihicul tau cine are grija?


În America, spre exemplu, costul sedintei de terapie se situeaza intre 75 $ – 150 $, iar în