top of page
  • Sam

Cum să previi îmbătrânirea pielii? Rețete naturale DIY piele și păr


Când am început călătoria despre sănătate primul pas a fost format din doi mari piloni: nutriția și sportul. Imediat și concomitent le-am pus în aplicare pe amândouă devenind astfel pe parcurs nutriționist dietetician licențiat și antrenor personal. Însă odată cu cei doi mari piloni am mai descoperit un pilon la fel de important și despre care se vorbește mai puțin, neavând la fel de multă faimă ca primii doi piloni. Acest pilon mai puțin faimos este cosmetica naturală.


De ce e la fel de important ca nutriția și sportul, cosmetica naturală pentru sănătatea noastră?


Răspunsul la această întrebare formează articolul de față.


Poate ar părea un articol care nu-și are locul aici, însă dacă te gândești mai bine totul se leagă. Pentru că nu e important doar ceea ce introduci în corpul tău, ci și ceea ce aplici pe corpul tău.


Ficatul este motorul vieții noastre (această frază ne-a spus-o la Facultatea de Medicină), iar dacă ficatul este îngreunat atunci multe probleme de sănătate își fac apariția, printre care și probleme ale pielii.


O modalitate excelentă de a elibera ficatul de pesticide, metale grele și alte toxine este să bei zilnic Smoothie Medical Medium pentru detoxifiere, deoarece conține primele cinci alimente pentru detoxifierea metalelor grele din organism: afine sălbatice, coriandru, spirulina, pudră de iarbă de orz și dulse Atlantic.


O altă modalitate este de a fii mereu hidratat. Hidratarea este esențială pentru o piele sănătoasă. Persoanele care sunt deshidratate cronic pot avea de fapt o piele cu deficit de apă. Bea zilnic apă cu lămâie, suc de țelină (apio), suc de castraveți și alte lichide vindecătoare, inclusiv sucuri proaspete de fructe și legume.


O altă modalitate este de a reduce consumul de grăsimi. Cu atât mai mult cele de origine animală, dar și cele de origine vegetală.


În mediul înconjurător, în apă, în produse de făcut curățenie, în produse cosmetice se găsesc metale grele, pesticide și toxine.


Produsele de făcut curățenie și produsele cosmetice pot provoca dereglări hormonale și dezechilibre ale tiroidei.


Pielea ta practic absoarbe produsele aplicate pe suprafața ei. Dacă aplici cremă de față, cremă de corp, gel de duș și machiaje pline de chimicale, ghici ce introduci în corpul tău?


Degeaba încerci să mănânci sănătos dacă folosești produse cosmetice toxice. Pielea ta e ca un burete. Iar absorbirea prin piele a toxinelor e mult mai periculoasă decât înghițirea lor.

Produsele cosmetice sunt adesea nişte „cocktailuri” de chimicale cu acţiune cancerigenă.


Femeile absorb anual 2-3 kilograme de substanţe toxice prin intermediul

produselor cosmetice uzuale.